responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 257


بسيارى از اشخاص به اشتباه فكر مىكنند كه قند انگور يا ميوه‌هاى شيرين ديگر ايجاد مرض قند مىكنند ، ولى اين اشتباه بزرگى است ، زيرا ديابت با انگور معالجه مىشود و انگورى را كه براى معالجه ديابت مصرف كنيد نبايد زياد رسيده و شيرين باشد و بايد با ميوه‌هاى ديگر مثل پرتقال ، آلو ، خربزه ، سيب ، گلابى ، آلبالو ، تركيب شود . اگر مىخواهيد در دوره اين رژيم هندوانه بخوريد بايد دو تا سه ساعت فاصله زمانى از وقتى كه انگور خورده‌ايد داشته باشيد ، ولى در هر حال نبايد هندوانه را با انگور در يك ساعت و يك دفعه بخوريد بسيارى از بيماران در اثر افراط در خوردن گوشت و شرينى مبتلا به بيمارى قند شده اند ولى در اثر ميوه خوارى مريض نشده اند .
در مواردى كه مصرف قند براى شما ممنوع است عسل طبيعى مصرف كنيد كه مقدار كمى گلوكز دارد .
ميوه‌ها و سبزيهايى كه داراى ويتامين ( ث ) مى باشند در تنظيم قند خون مؤثر بوده و در معالجه و عدم ابتلاء به اين مرض نقش بزرگى بازى مى كنند .
ويتامينهاى ( ب ) نيز در عمل قند مؤثرند .
خوردن ميوه و غلات و سبزيهايى كه ويتامينهاى ( ب ) دارند براى انسان لازم بوده و براى عدم ابتلاء و معالجه قند لازم اند .
پياز هضم غذا را آسان ساخته و براى بيمارى قند مفيد است .
همچنين 20 مثقال شير خشت را با 2 ليتر آب هندوانه مخلوط نموده صبح ناشتا ميل نمايند .
اسفرزه را به مقدار 25 گرم در آب سرد ريخته و خوب به هم بزنند كه لعاب آن بيرون آيد . بعد مقدارى صبر نمايند كه ته نشين شود . لعاب بدست آمده را ميل

257

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 257
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست