responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 80


كه چه بهتر ، و اگر نه بازهم خاصيت خود را بخشيده است .
آب فلوس و آب گشنيز را مخلوط كرده ، فضاى دهان را با آن شستشو دهيد .
برونشيت مرضى است كه در ريه ايجاد مىشود و عوارض آن عبارتست از : ورم نايژه‌ها و شاخه‌هاى قصبة الريه . سرفه‌هاى دردناك و خارج شدن اخلاط ساده يا چرك دار كه گاهى خون هم در آن ديده مىشود . نوعى از آن را كه در زمستان در اثر سرما خوردگى بروز مىكند برنشيت حاد و نوعى ديگر را كه كهنه و جاگير شده باشد برنشيت مزمن مى گويند .
هر مرضى كه مربوط به ورم و عفونت برونشها باشد با معالجه انگور شفا داده مىشود . البته در اين مورد رژيم انگور را بايد توأم با ورزشهاى تنفسى كرد و با دهان بسته از راه بينى تنفس عميق نمود .
اگر كسى مبتلا به برونشيت مزمن باشد بايد پس از اينكه رژيم صغير انگور را گرفت كه مدت آن شش روز است دوباره بايد رژيم ، كبير انگور را به مدت ده روز بگيرد .
سوپ سير براى به مبتلايان به برونشيت ، غذائى مفيد و دوائى درمان كننده قوى است و طرز تهيه آن به قرار زير مى باشد .
بايد به تعداد افراد ، حبه‌هاى سير را پوست كنده و آن را در قابلمه اى كه كمى آب دارد ريخت . نمك و فلفل را به آن اضافه كرد و با آتش ملايمى آن را به جوش آورد .
وقتى حبه‌هاى سير به اندازه پخته يعنى نرم شدند بايد قابلمه را از روى آتش برداشت و سير را به قدرى نرم كرد كه با آب به شكل پوره اى در بيايد .
بك تخم مرغ را براى هر دو نفر در ظرفى بشكنيد و آن را بزنيد و كم آب

80

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 80
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست