responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 77


اورمى ( اوره آوردن ) بزرگترين ضايعه اى كه كليه ، با آن روبرو مىشود " اوره " است " اوره " از فعل و انفعالات " پروتئين " حاصل مىشود . " پروتئين " مانند هر مادهء غذائى ديگر بايد از لحاظ استعمال در حد توازن كامل قرار گيرد .
اگر مواد " پروتئينى " در خون زياد شود . موجب زيادى " اورهء خون " مىشود و ايجاد مرض قند مىنمايد . اگر " اورهء " خون كنترل نشود موجب شوك و اغماء و مرگ مىشود .
اسيدهايى كه در خون ما هستند در اثر غذاهاى گوشتى ، نشاسته اى و نان سفيد پيدا مىشوند ، ولى ميوه‌ها و سبزيها چنين اسيدهائى را در خون ايحاد نمىكند بلكه آنها را خنثى كرده از بين مىبرند .
اسيد اوريك با ادرار خارج مىشود و بدن كاملا ترميم پيدا مىكند .
هر كس بايد اين سه اصل ثابت و محقق را بداند و هميشه آن را در نظر داشته باشد :
1 - هيچ وقت ترشيهاى مختلف را باهم مخلوط نكنيد و در هم نياميزيد .
2 - اسيد اوريك رماتيسم را به سوى خود مىكشاند .
3 - اسيد ليمو ، اسيد اوريك را از بين مىبرد .
غذاهائى كه توليد اسيد اوريك مىكنند و در نتيجه براى اشخاص مبتلا به رماتيسم و سياتيك خوب نيست از اين قرار است :
پنير بطور كلى - ژامبون نمك سود و تازه - كالباس - سوسيس - گوشتهاى سرخ شده و جگر - گوشت شكار از هر قبيل - گوشت پرندگان ( مرغابى ، غاز ، بوقلمون ، قرقاول ، خروس ، مرغ ، جوجه و پرندگان كوچك ) حبوبات و بقولات مثل باقلا ، لوبيا ، لوبياى چيتى ، لپه ، نخود ، عدس ، قارچ ميوه و دانه‌هاى روغنى مثل بادام زمينى ،

77

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 77
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست