responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 340


ريشهء رازيانه ، ادرار آورى قوس است و در نقرس جوشاندهء آن را به مقدار 35 گرم در يك ليتر آب مصرف مى كنند .
جوشانده برگ كرفس به مقدار 40 گرم در يك ليتر آب مقوى و مدر است و در درمان بيمارى نقرس فوق العاده مؤثر مى باشد .
جوشاندهء كرفس قمرى اگر تازه باشد به مقدار پنجاه گرم و اگر خشك باشد بيست و پنج گرم آن با يك ليتر آب همان خواص جوشاندهء برگهاى كرفس را دارد .
خربزه چون ملين و مدر است مصرف آن براى اشخاصى كه نقرس دارند تجويز شده است . ولى در هر حال خربزه بايد كاملا رسيده باشد و كال نباشد و بايد هميشه آن را قبل از غذا خورد .
تانن و املاح پتاسيم كه در گلابى وجود دارد اسيد اوريك با به هر اندازه و مقدرى باشد حل مىكند . به همين جهت است كسانى كه مبتلا به نقرس و درد مفاصل مى باشند گلابى براى آنها فوق العاده مفيد است و يكى از ميوه‌هائى كه جاى داروهاى گرانبها را در معالجه امراض آنها به عهده گرفته است . ولى بايد در هر حال گلابى رسيده و لطيف را انتخاب كنند و مصرف نمايند .
احتياط :
مصرف مارچوبه براى اشخاص مبتلا به نقرس ممنوع است .
واريس مرضى است كه بر اثر تورم وريد و گشادى رگهاى پا بخصوص در ناحيه ساق پا بوجود مى آيد .

340

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 340
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست