نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 142
مىشود . حساسيت نسبت به داروها نيز زياد است وعده اى به هيچ وجه نمى توانند املاح گنه گنه را تحمل نمايند وعده اى نسبت به آسپرين حساس مى باشند . اين بيمارى نيز مانند ساير امراض ، نتيحهء ضعف مزاج و سوء تغذيه مى باشد و كسانى كه خوب غذا مى خورند به اين بيماريها دچار نمى شوند . عده اى از دانشمندان مرض حساسيت را بىعلاج دانسته و توصيه مى نمايند اشخاصى كه نسبت به غذا يا دارويى حساس هستند مادام العمر نبايد آن را بخورند و فقط عوارض ناشيه از آن را مداوا نمايند . عده اى هم آن را عرضى دانسته و معتقدند كه ممكن است پس از چندى مخصوصا اگر آن ماده را به تدريج و كم كم بخورند معالجه شده حساسيتشان از بين برود . آنچه مسلم است ويتامين ( ث ) در رفع سموم حساسيت نتيحهء نيكو داده است . چنانچه مبتلا به حساسيت هستيد تا مىتوانيد گوجه فرنگى ، فلفل سبز و انواع مركبات را زياد بخوريد . ويتامين ( آ ) نيز به آن علاوه نماييد . ويتامين ( آ ) نيز اخيرا وارد عمل معالجهء حساسيت شده و نتيجهء خوبى داده است . حصبه ( تيفوئيد ) مرض واگيردارى است كه بواسطه ميكروب مخصوصى بنام باسيل ابرت توليد مىشود . اين ميكروب از راه جهاز هاضمه بواسطه خوردن آب يا سبزى يا ميوهء آلوده وارد روده مىشود ، سپس از كبد گذشته داخل خون مىگردد ، عوارض آن دردسر ، تب شديد ، اسهال ، استفراغ ، نفخ شكم ، خونريزى رودهها مى باشد . بعد از 15 روز مريض كسالتش بيشتر مىشود ، هذيان مىگويد ، حرارت بدن تا 41 درجه مىرسد ، لكههاى سرخ به اندازه عدس روى شكم و سينه پيدا مىشود و از 3 تا 6 هفته طول مىكشد . ممكن است در شب نوزدهم يا بيست و يكم حالت بحران پيدا شود
142
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 142