responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 143


و مريض عرق بكند . براى جلوگيرى از ابتلاء به اين مرض واكسن مخصوص ساخته شده است .
به بيمار حصبه اى هر صبح بيست دانه عناب را جوشانده صاف كنند و با آب و قند و گلاب بنوشانند . لعاب اسفرزه و سكنجبين ، آب هويج ، آب هندوانه و آب ليمو شيرين بدهند ، از شير ، شيرينى ، شراب ، گوشت ، بادنجان ، خرما ، خربزه ، عسل ، انجير ، انگور و مانند اينها و هر چه خون فزا و حرارت افزا باشد و همچنين از كار و فكر و زحمت و جماع ، آفتاب و حرارت بپرهيزد .
غذا را از نخود و ماش ، شبت ، جوجه خروس ، سوپ رقيق ترتيب دهند . از رفتن به نقاط مرطوب مانند گيلان و مازندران و غيره و خوردن هندوانه بپرهيزند .
پياز ، ميكربهاى تيفوئيد و انواع باكتريها را نابود مىكند .
در تب حصبه بايد پاهاى مريض را در ضماد سير رنده شده محصور كرد و بهتر است كه كمى پياز و علف گزنه هم كه كوبيده شده باشد به آن اضافه گردد و بايد ساعت به ساعت آن را عوض كرده و پاهاى مريض را در لحاف حفظ كرد .
آب ليمو هميشه در تب تيفوئيد ، بسيار مؤثر است ، كسانى كه مبتلا به اين بيمارى هستند بايد هر روز صد و هشتاد گرم آب ليمو به تنهائى و يا با آب پياز و سير يا هويج و يا شلغم خام مصرف كنند .
براى حصبه جوشانده 10 إلى 70 گرم ترنجبين را مصرف كنيد .
شير خشت ضد حصبه است . مقدار مصرف آن 10 تا 100 گرم در آب گرم و شير مىباشد

143

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 143
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست