responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : لغات در تفسير نمونه نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 1  صفحه : 77

اگر اين دو جنبه در روح انسان به صورت ريشه‌دار حلول كند، سرچشمه دو رشته اعمال دامنه‌دار خواهد شد.

اين دو رشته اعمال عبارتند از: ترك هر گونه همكارى و هماهنگى با عوامل ظلم و فساد و حتى مبارزه و درگيرى با آنها؛ از يك سو و خودسازى و خوديارى و جلب آمادگى‌هاى جسمى و روحى و مادى و معنوى براى شكل گرفتن آن حكومت واحد جهانى و مردمى؛ از سوى ديگر. اگر خوب دقت كنيم مى‌بينيم هر دو قسمت آن سازنده و عامل تحرك و آگاهى و بيدارى است.

با توجّه به مفهوم اصلى‌{{صورتی: «انتظار»،}} معناى روايات متعددى كه درباره پاداش و نتيجه كار منتظران رسيده به خوبى درك مى‌شود.

اكنون مى‌فهميم كه چرا منتظران واقعى گاهى همانند كسانى شمرده شده‌اند كه در خيمه حضرت مهدى عليه السلام يا زير پرچم او هستند، يا كسى كه در راه خدا شمشير مى‌زند، يا به خون خود آغشته شده، يا شهيد گشته است.

آيا اينها اشاره به مراحل مختلف و درجات مجاهده در راه حق وعدالت نيست كه متناسب با مقدار آمادگى و درجه انتظار افراد است؟

يعنى، همان طور كه ميزان فداكارى مجاهدان راه خدا و نقش آنها با هم متفاوت است؛ انتظار، خودسازى و آمادگى نيز درجات كاملًا متفاوتى دارد كه هر كدام از اينها با يكى از آنها از نظر مقدمات و نتيجه شباهت دارد.

هر دو جهادند و هر دو آمادگى مى‌خواهند و خودسازى، كسى كه در خيمه رهبر چنان حكومتى قرار گرفته يعنى در مركز ستاد فرماندهى يك حكومت جهانى است، نمى‌تواند يك فرد غافل، بى‌خبر و بى‌تفاوت بوده باشد. آنجا جاى هر كس نيست؛ جاى افرادى است كه به حق، شايستگى چنان موقعيت و اهميتى را دارند.

همچنين كسى كه سلاح در دست دارد، در برابر رهبر اين انقلاب با مخالفان حكومت صلح و عدالتش مى‌جنگد، آمادگى فراوان روحى و فكرى و رزمى بايد داشته باشد،{{صورتی: «نظر»}} و{{صورتی: «انتظار»}} چنان كه‌{{صورتی: «راغب»}} در «مفردات» مى‌گويد، گاه‌به يك معنا مى‌آيد. [1]

'''إنتقام:'''

{{(آیه):مِنَ الْمُجْرِمينَ مُنْتَقِمُونَ}}

تعبير به‌{{صورتی: «انتقام»}} از مادّه‌{{صورتی: «نَقَم»}} از نظر لغت عرب به معناى‌{{صورتی: «مجازات كردن»}} است؛ هر چند مفهوم‌{{صورتی: «تشفّى قلب»}} (فرونشاندن سوز درون) در مفهوم اين كلمه در استعمالات روزمره افتاده است ولى در معناى اصلى لغوى آن وجود ندارد. [2]

[1]سوره توبه: 33؛[https://lib.eshia.ir/27575/7/451/%%% مكارم شيرازى، ناصر، تفسير نمونه، ج7، ص451.]؛سوره فاطر: 43؛[https://lib.eshia.ir/27575/18/314/%%% مكارم شيرازى، ناصر، تفسير نمونه، ج18، ص314.]

[2]سوره سجده: 22؛[https://lib.eshia.ir/27575/17/178/إنتقام مكارم شيرازى، ناصر، تفسير نمونه، ج17، ص178.]

نام کتاب : لغات در تفسير نمونه نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 1  صفحه : 77
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست