responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الخصال ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الصدوق    جلد : 1  صفحه : 67


دو خصلت است كه امان از جذام هستند

دو خصلت است كه امان از جذام هستند 24 - حفص از امام صادق ( ع ) نقل مىكند كه فرمود : گرفتن ناخنها و گرفتن شارب از اين جمعه به آن جمعه ، امان از جذام است .

توجه كردن به دو چيز بزرگ

توجه كردن به دو چيز بزرگ 25 - امام صادق ( ع ) از پدرش نقل مىكند كه فرمود : ابو ذر از ترس خدا گريه كرد تا اينكه چشمش ناراحت شد ، به او گفتند : اى ابو ذر ! بهتر است كه از خدا بخواهى چشمت را شفا دهد ، گفت : من به آن توجهى ندارم و آن بزرگترين غم من نيست ، گفتند : چه كسى تو را به آن بىتوجه كرده ؟ گفت : دو چيز بزرگ : بهشت و آتش .

دنيا دو كلمه و دو درهم است

دنيا دو كلمه و دو درهم است 26 - اسماعيل بن ابى زياد گفت : امام صادق ( ع ) از پدرش نقل مىكند كه فرمود :
ابو ذر نزد كعبه به پا خاست و گفت : من جندب بن سكن هستم ، مردم دور او را گرفتند ، پس گفت : اگر كسى از شما عزم سفر كند ، توشه اى كه به درد آن مىخورد برمىدارد ، سفر روز قيامت ، ( در پيش است ) آيا توشه اى كه در آن به درد شما مىخورد نمىخواهيد ؟ مردى به پا خاست و گفت : ما را راهنمايى كن ، گفت : براى قيامت روز گرمى را روزه بدار و براى كارهاى بزرگ حجّ به جا آور و براى وحشت قبر در تاريكى شب ، دو ركعت نماز بخوان . سخن نيكويى كه مىگويى و از سخن بدى كه از آن ساكت مىشوى يا صدقه اى كه به فقير مىدهى ، شايد اينها تو را اى بيچاره از روزى سخت نجات دهد . دنيا را دو درهم قرار بده ، درهمى كه آن را به خانواده ات خرج مىكنى و درهمى كه به آخرت خود پيش فرستى ، درهم سوم زيان مىرساند و سودى ندارد ، پس آن را مخواه . دنيا را دو كلمه قرار بده ، كلمه اى در طلب حلال و كلمه اى براى آخرت ، كلمهء سوم زيان مىرساند و سودى ندارد ، پس آن را مخواه ، سپس گفت :
غم روزى كه به آن نرسيده‌ام مرا مىكشد !

شخص فقيه نمىشود مگر اينكه دو خصلت در او باشد

شخص فقيه نمىشود مگر اينكه دو خصلت در او باشد 27 - موسى بن اكيل مىگويد : از امام صادق ( ع ) شنيدم كه فرمود : شخص فقيه نمىشود مگر اينكه باكى نداشته باشد كه كدام لباس خود را پوشيده و با چه چيز جلو

نام کتاب : الخصال ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الصدوق    جلد : 1  صفحه : 67
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست