responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الخصال ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الصدوق    جلد : 1  صفحه : 57


باب خصلتهاى دوگانه

باب خصلتهاى دوگانه

شناخت توحيد با دو خصلت

شناخت توحيد با دو خصلت 1 - هشام بن سالم گفت : امام صادق ( ع ) فرمود : از پدرم شنيدم و او از پدرش شنيد كه مردى نزد امير المؤمنين ( ع ) از جاى برخاست و به او گفت : يا امير المؤمنين ! پروردگارت را با چه چيزى شناختى ؟
فرمود : با به هم خوردن عزم و اراده و شكسته شدن همّت ، هر گاه كه چيزى را قصد كردم ، خدا ميان من و قصدم حايل شد و من چيزى را اراده كردم ولى قضاى الهى با آن مخالفت نمود ، پس دانستم كه سامان دهندهء كارها كسى غير از من است . آن شخص گفت : چگونه سپاس نعمتهاى خدا را به جاى آوردى ؟ فرمود : به بلايى توجه كردم كه از من دور كرده و ديگرى را به آن مبتلا ساخته است ، پس دانستم كه به من نعمت داده و سپاسگزارى كردم . آن شخص گفت : براى چه ملاقات او را دوست دارى ؟
فرمود : وقتى ديدم كه او دين فرشتگان و پيامبران و انبياى خود را براى من برگزيده ، دانستم كه كسى كه مرا اين گونه گرامى داشته ، مرا فراموش نمىكند ، پس ملاقات او را دوست داشتم .

سخن پيامبر ( ص ) كه دوست ندارم در دو خصلت كسى شريك من باشد

سخن پيامبر ( ص ) كه دوست ندارم در دو خصلت كسى شريك من باشد 2 - سكونى از امام صادق ( ع ) و او از پدرانش نقل مىكند كه على ( ع ) گفت : پيامبر خدا ( ص ) فرمود : دو خصلت است كه دوست ندارم كسى در آنها شريك من باشد :
وضوى من كه جزء نماز من است و ديگرى صدقه دادن من كه چون از دست من به دست سائل مىرسد ، در واقع در دست خداى رحمان قرار مىگيرد .

دو غريب را تحمل كنيد

دو غريب را تحمل كنيد 3 - سكونى از امام صادق ( ع ) و او از پدرانش نقل مىكند كه على ( ع ) از پيامبر خدا ( ص ) نقل مىكند كه فرمود : دو غريب است كه بايد آنها را تحمل كنيد : كلمهء حكمتآميزى از يك نادان ، آن را قبول كنيد و كلمهء نابخردانه اى از حكيم ، آن را ببخشاييد .

وضو را باطل نمىكند مگر آنچه از دو طرف خارج مىشود

وضو را باطل نمىكند مگر آنچه از دو طرف خارج مىشود 4 - ابو بصير مرادى مىگويد : از امام صادق ( ع ) در بارهء حجامت و قى كردن و هر

نام کتاب : الخصال ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الصدوق    جلد : 1  صفحه : 57
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست