responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الخصال ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الصدوق    جلد : 1  صفحه : 341


نفاق نيز چهار پايه دارد : هواى نفس و سستى و خشم و طمع ، هواى نفس چهار شعبه دارد :
ستم و دشمنى و شهوت و طغيان ، كسى كه ستم كند ، بدىها و بهانه‌هاى او زياد مىشود و كسى كه دشمنى كند ، از شرور او ايمن نتوان شد و دل او تسليم نيست ، و كسى كه خود را از شهوتها دور نكند ، در زشتىها فرو مىرود و كسى كه طغيان كند با نداشتن يقين و حجت گمراه مىشود .
شعبه‌هاى سستى عبارتند از : بيم و غرور و سهل انگارى و آرزو . اين بدان جهت است كه بيم داشتن از دين حق برمىگرداند و سهل انگارى كار را به عقب اندازد تا اينكه وقت بگذرد و اگر آرزو نبود ، انسان واقعيتى را كه در آن است مىدانست و اگر آن را مىدانست از ترس و هراس مىمرد .
و شعبه‌هاى خشم عبارتند از : تكبر و فخر فروشى و طرفدارى و تعصب ، پس كسى كه تكبر كند ، به پشت برمىگردد و كسى كه فخرفروشى كند به بدى مىافتد و كسى كه طرفدارى كند ضرر مىرساند و كسى كه دچار تعصب شود ستم مىكند ، پس چه بد است كارى كه ميان تكبر و پس رفت و فجور و ستم باشد .
و شعبه‌هاى طمع عبارتند از : شادمانى ، خرامانى و لجاجت و افزون خواهى ، شادمانى ( بيهوده ) نزد خدا ناپسند است و خرامانى ، خود بزرگ بينى است و لجاجت بلا براى كسى است كه در دامهاى گناه گرفتار شده و افزون خواهى بيهودگى و مشغول بودن و تبديل كار خوب به كار بد است . اين نفاق و پايه‌ها و شعبه‌هاى آن است .

نجدهء حرورى در نامه اى چهار چيز از ابن عباس پرسيد

نجدهء حرورى در نامه اى چهار چيز از ابن عباس پرسيد 75 - عبيد الله بن على از امام صادق ( ع ) نقل مىكند كه فرمود : نجدهء حرورى ( كه از خوارج بود ) نامه اى به ابن عباس نوشت و چهار چيز از وى پرسيد : آيا پيامبر خدا ( ص ) همراه با زنان هم به جنگ مىرفت ؟ و آيا چيزى را به آنان تقسيم مىكرد ؟ و از محل مصرف خمس و از يتيم كه چه موقع يتيمى او پايان مىيابد ، و از كشتن كودكان ( در جنگ ) پرسيد ، ابن عباس به او نوشت اما در بارهء زنان ، پيامبر خدا ( ص ) آنها را بهره مند مىكرد ولى به آنان سهم نمىداد ، و اما خمس ، ما گمان مىكنيم كه آن مال ما ( بنى هاشم ) است و گروهى گمان كردند كه آن مال ما نيست اما صبر كرديم ، و اما يتيم ، پايان يتيمى او نيرومند شدن اوست و آن همان احتلام و بلوغ است مگر اينكه در او رشدى نبينى و او نزد تو سفيه يا ضعيف باشد كه در اين صورت ولىّ او او را نگهدارى مىكند و اما كودكان ، پيامبر خدا ( ص ) آنها را نمىكشت ولى خضر كافرشان را مىكشت و مؤمنان را رها مىكرد ، اگر تو مانند خضر از سرانجام آگاهى ، خود دانى .

نشانه‌هاى پيرى در چهار محل

نشانه‌هاى پيرى در چهار محل 76 - سليمان جعفرى از امام رضا ( ع ) و او از پدرانش از على ( ع ) نقل مىكند كه

نام کتاب : الخصال ( فارسي ) نویسنده : الشيخ الصدوق    جلد : 1  صفحه : 341
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست