responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف ( فارسي ) نویسنده : السيد ابن طاووس    جلد : 1  صفحه : 307


( 1 ) محمد بن حسن طوسى در كتاب « اقتصاد » و غير آن گفته : حديث غدير را از 125 طريق روايت كرده‌اند ، احمد بن حنبل در مسند خود از 15 طريق آن را روايت كرده و فقيه شافعى ابن مغازلى در كتابش آن را از 12 طريق نقل نموده است .
ابن مغازلى بعد از نقل حديث غدير ، گفته : اين حديث صحيح از رسول خدا است و آن را حدود صد نفر روايت كرده‌اند ، و اين حديث ثابتى است و علت اين كه چرا اين فضيلت به على ( عليه السلام ) اختصاص داده شده و احدى از ديگران در آن شريك نشدند ، نمىفهمم [1] . ( 2 ) حديث غدير به طرق گوناگون ذكر شده از جمله اين كه ابن مغازلى در كتاب « المناقب » به سند خود از « وليد بن صالح » از « ابن امرأة زيد بن ارقم » روايت كرده كه گفت : وقتى رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلَّم از حجة الوداع برگشت و به غدير خم - واقع بين مكه و مدينه - رسيد ، دستور داد ، زير چند درخت را رفتند مؤذن پيامبر صلى الله عليه و آله و سلَّم با صداى اذان مردم را به نماز ظهر دعوت كرد ، مردم به سرعت آماده نماز شدند اما هوا به قدرى گرم بود كه بعضى قسمتى از عباى خود را زير پا و طرف ديگر آن را به روى سر افكنده بودند ، تا اين كه خود را به رسول خدا رسانديم پيامبر نماز ظهر را با ما خواند ، سپس روى خود را به طرف ما برگرداند و حمد و سپاس پروردگار را بجا آورد و سپس خطاب به مردم فرمود : اى مردم ! هيچ پيغمبرى نيست مگر آنكه نصف عمر پيغمبر قبل از خود عمر مىكند . . من به همين زودى دعوت حق را اجابت كرده از ميان شما مىروم و بدانيد من مسئولم و شما هم مسئوليد . شما در باره مسئوليت من چه مىگوئيد ؟ مردم صدا بلند كردند و گفتند ما گواهى مىدهيم كه تو بنده خدا و رسول خدا هستى ، و تو وظيفه رسالت را ابلاغ كردى ، و آخرين تلاش و كوشش خود را در اين راه نمودى و امر خدا را بالا بردى و خدا را بندگى كردى تا به مرگ و نقطه پايان عمر خود رسيدى ، خداوند ترا جزاى خير دهد .
سپس فرمود : « آيا شما گواهى به يگانگى خدا و رسالت من و حقانيت روز رستاخيز و برانگيخته شدن مردگان در آن روز نمىدهيد » ؟ همه گفتند چرا



[1] ابن مغازلى ، المناقب ، ص 27 .

307

نام کتاب : الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف ( فارسي ) نویسنده : السيد ابن طاووس    جلد : 1  صفحه : 307
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست