responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل ( فارسي ) نویسنده : الشيخ المنتظري    جلد : 1  صفحه : 445


عمومى و مانند آن باشد جايز نيست ، وخواب مصنوعى ( هيپنوتيزم ) در صورتى كه اثر سوئى بر آن مترتب نباشد يا معالجه امراضى بر آن متوقف باشد دليلى بر حرمت آن وجود ندارد .
" مسأله 2496 " غنا و هر آوازى كه مشتمل بر باطل بوده و به تنهايى يا با ضرب هماهنگ موجب بر انگيختن و تحريك شهوت شده و به نظر عرف مناسب با مجالس فسق و فجور باشد ، خواندن و گوش دادن و نيز ياد دادن و شغل قرار دادن آن حرام است . در روايات اسلامى از " ملاهى و غنا " بسيار مذمت شده است ، از جمله در روايتى آمده : " خانه اى كه در آن شراب و آلات لهو و غنا و قمار باشد ، ملائكه به آن خانه وارد نشوند و دعاى اهل خانه مستجاب نگردد و بركت از آن خانه رخت بربندد " .
" مسأله 2497 " غناى زنان خواننده در مجالس عروسى استثنا شده و حرام نمىباشد ، ولى بايد مردهاى نامحرم صداى آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد . و بنابر احتياط واجب به مجلس عروسى اكتفا شود و در مجالس جشن ديگر خوانده نشود .
" مسأله 2498 " سرودهاى مهيجى كه به هنگام جنگ براى تحريك احساسات افراد خوانده مىشود اشكال ندارد ، همچنين هر سرود يا آهنگى كه مشتمل بر باطل نبوده و از نظر عرف موجب تحريك شهوت و مناسب با مجالس فساد نباشد اشكال ندارد ، و خواندن و گوش دادن و ياد گرفتن و شغل قرار دادن آن جايز مىباشد .
" مسأله 2499 " اگر كسى شك داشته باشد كه سرود يا آهنگى عرفا مناسب با مجالس فساد و از مصاديق غناى حرام مىباشد يا نه ، لازم نيست از آن اجتناب نمايد ، گرچه احتياط خوب است .
" مسأله 2500 " حضور علمى و عملى بانوان در شئون گوناگون اجتماع اشكال ندارد ، به شرط آن كه اولا : عفت عمومى را رعايت كرده و مرتكب حرام نشوند ، و ثانيا :
حضور آنان مستلزم تضييع حقوق شوهران نباشد . ولى با اين حال مطابق آنچه از كتاب و سنت استفاده مىشود بهتر است زنان در غير موارد ضرورت و لزوم در اجتماعاتى كه نامحرم وجود دارد ظاهر نشوند .
" مسأله 2501 " تمايل فكرى و عملى به ظالمين و حمايت از آنان در انجام گناه و تجاوز به حقوق ، و كار كردن و فعاليت در دستگاه دولتهاى كافر يا ظالم اگر موجب حمايت از كفر و ظلم و اعانت به كافر يا ظالم باشد حرام است ، مگر اين كه در شرايط ويژه اى براى پشتيبانى از اسلام و مسلمانان باشد .


( 1 ) برگرفته از وسائل الشيعه ، كتاب التجاره ، باب 100 از ابواب " ما يكتسب به " ، حديث 13 .

445

نام کتاب : توضيح المسائل ( فارسي ) نویسنده : الشيخ المنتظري    جلد : 1  صفحه : 445
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست