responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 416


خريد و فروش آنها براى استفاده مشروع اشكال ندارد .
مسأله 2891 - كسانى كه مىخواهند از بانكها يا غير آنها قرض بگيرند و دهنده بدون ربا قرض نمىدهد ، جائز است اصل قرض را قبول كنند ، و شرط را در واقع و بطور جد قبول نكنند ، و در اين صورت اگر اظهار قبول كنند بدون جد و قصد حقيقى ، اين قرار صورى حرام نيست ، بنابر اين اصل قرض صحيح است شرط باطل ، و مرتكب حرام هم نشده‌اند .
مسأله 2892 - اگر پولى به بانك يا غير آن بدهند و بانك به آنها ربا بدهد جائز نيست بگيرند اگر چه قرار هم نگذاشته باشند ، ولى اگر قرض گيرنده مجانا چيزى بدهد حرام نيست ، و جائز است گرفتن آن .
مسأله 2893 - در بيع مثل به مثل اگر قيمتها با هم اختلاف داشته باشد و بخواهند از بيع مثل به مثل فرار كنند - نه از زيادى - جائز است حيله ، مثلا اگر يك كيلو گندم خوب به دو كيلو گندم بد ارزش دارد و مىخواهند يك كيلو خوب بدهند ، و دو كيلو بد بگيرند در اين مورد اگر چيزى ضميمه كنند از بيع مثل به مثل فرار كنند جائز است .
مسأله 2894 - اگر بخواهند مثل به مثل را مبادله كنند و ربا بگيرند با حيله ، جائز نيست ، مثلا يك خروار گندم را كه ارزش آن نصف دو خروار است اگر بخواهند مبادله كنند كه يك خروار بدهند و بعد از شش ماه دو خروار بگيرند زيادى ربا است و با ضم چيزى صحيح نمىشود ، و علاوه بر آن كه معامله حرام است باطل هم مىباشد ، و مثل باب قرض نيست كه قرض صحيح باشد و شرط باطل ، بلكه اصل معامله باطل است .
مسأله 2895 - از مسأله قبل ظاهر شد كه حيله در موردى است كه بخواهند از معامله مثل به مثل فرار كنند بدون آن كه زياده قيمت و ربا در كار باشد و اما مواردى كه مىخواهند ربا بگيرند حيله جائز نيست . و اگر در بعض رساله‌هاى عمليه اينجانب چيزى بر خلاف آن ذكر شده است صحيح نيست .
والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته < / لغة النص = عربي >

416

نام کتاب : توضيح المسائل ( فارسي ) نویسنده : السيد الخميني    جلد : 1  صفحه : 416
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست