responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 48


اشخاصى كه مبتلا به زخم اثنى عشر هستند مىتوانند پنج قاشق چايخورى عسل را دو يا سه بار در روز بين غذا مصرف كنند .
هويج آثار شفا بخشى در معالجه زخم اثنى عشر دارد .
از خوردن غذاهاى آبكى مثل آش و آب و شربت و طريد آبگوشت و دوغ و سبزيجات خام و كاهو و ميوه‌هاى نفخ كننده و ميوه‌هاى هسته دار و حبوبات و چاى و سركه بطور كلى خوددارى نماييد . غذاها بايد از حجم ، سبك و از قوه ، سنگين باشد . كباب - برگ و چنجه ، خوراك مغز و گوشت گنجشك و كبوتر ، بدون ادويه خوب است .
طرز معالجه - ريشه شيرين بيان ، بهار نارنج ، اكليل ، اسطو خدوس ، آبشم شيرازى ، بابونه ، تيول ، فرنج مشگ ، مريم نخودى از هر كدام 4 مثقال بجوشانند و صاف نموده روزى سه مرتبه صبح و ظهر و عصر با نبات ميل نمايند .
نسخهء ديگر - روزى 4 مثقال گز علفى ( گزانگبين ) را در آب جوش حل نموده بخورند .
نسخه - گز خوانسار ، شكر قرمز ( شكر مازندران ) ترنجبين ، گزانگبين از هر كدام 4 مثقال در آب جوش حل نموده صاف نمايند و روزى سه مرتبه هر مرتبه 2 استكان صبح و عصر و شب ميل كنند .
اطبا در معالجه ء زخم معده در مورد شيرين بيان از معجزه و اثر حتمى آن به شگفت آمده اند .
كسانى كه ورم رودهء اثنى عشر دارند بايد صبحها قدرى كرهء سالم با نان سوخارى ميل كنند . دو ساعت بعد يك سيخ كباب و دو ساعت بعد چند دانه نخود برشته ( نخودچى ) كه آب معده را جمع كند بخورند .
نهار هم كته با ماست يا برنج را با ماش طبخ نموده ميل كنند . البته روغن آن زيتون باشد بهتر است .

48

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 48
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست