نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 48
اشخاصى كه مبتلا به زخم اثنى عشر هستند مىتوانند پنج قاشق چايخورى عسل را دو يا سه بار در روز بين غذا مصرف كنند . هويج آثار شفا بخشى در معالجه زخم اثنى عشر دارد . از خوردن غذاهاى آبكى مثل آش و آب و شربت و طريد آبگوشت و دوغ و سبزيجات خام و كاهو و ميوههاى نفخ كننده و ميوههاى هسته دار و حبوبات و چاى و سركه بطور كلى خوددارى نماييد . غذاها بايد از حجم ، سبك و از قوه ، سنگين باشد . كباب - برگ و چنجه ، خوراك مغز و گوشت گنجشك و كبوتر ، بدون ادويه خوب است . طرز معالجه - ريشه شيرين بيان ، بهار نارنج ، اكليل ، اسطو خدوس ، آبشم شيرازى ، بابونه ، تيول ، فرنج مشگ ، مريم نخودى از هر كدام 4 مثقال بجوشانند و صاف نموده روزى سه مرتبه صبح و ظهر و عصر با نبات ميل نمايند . نسخهء ديگر - روزى 4 مثقال گز علفى ( گزانگبين ) را در آب جوش حل نموده بخورند . نسخه - گز خوانسار ، شكر قرمز ( شكر مازندران ) ترنجبين ، گزانگبين از هر كدام 4 مثقال در آب جوش حل نموده صاف نمايند و روزى سه مرتبه هر مرتبه 2 استكان صبح و عصر و شب ميل كنند . اطبا در معالجه ء زخم معده در مورد شيرين بيان از معجزه و اثر حتمى آن به شگفت آمده اند . كسانى كه ورم رودهء اثنى عشر دارند بايد صبحها قدرى كرهء سالم با نان سوخارى ميل كنند . دو ساعت بعد يك سيخ كباب و دو ساعت بعد چند دانه نخود برشته ( نخودچى ) كه آب معده را جمع كند بخورند . نهار هم كته با ماست يا برنج را با ماش طبخ نموده ميل كنند . البته روغن آن زيتون باشد بهتر است .
48
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 48