responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 321


اسانس ترخون به مقدار 3 تا 5 قطره بر روى يك حبه قند براى تقويت معده مصرف مىشود .
دمكرده تخم رازيانه به مقدار 15 گرم در يك ليتر آب اگر با هر غذا يك فنجان مصرف شود براى رفع گاز معده است .
كمپوت ريواس به هر معده اى مى سازد و براى دردهاى معده مصرف آن را تجويز مى كنند . آب سيب زمينى خام را كه از رنده كردن سيب زمينى و فشار آن به دست مى آيد براى زخم معده تجويز مى كنند . مصرف آن در مورد زيادى ترشى عصير معده هم نتايج عالى مىدهد . چون طعم و مزه آب سيب زمينى خام نا مطبوع است آن را با عسل يا مخلوط با آب گوجه فرنگى يا هويج مى خورند .
ممكن است لعاب داخل ظرفهاى لعابى در هنگام تهيه غذا خرد شود و داخل غذا گردد و همراه غذا به معده برود و توليد زخم كند . در اين صورت پوره سيب زمينى بخوريد تا دور آن خرده‌هاى بريده ظرف لعابى را بگيرد و به آسانى آن را خارج سازد .
براى تقويت معده دمكرده تخم گشنيز بنوشيد . يك قاشق چايخورى تخم گشنيز را در يك فنجان آبجوش دم كنيد و بعد از غذا مصرف نمائيد .
موسير ، معده را تقويت مىكند .
احتياط - مصرف اسفناج چون داراى نمك اسيد اوكساليك است براى اشخاصى كه ورم معده دارند ممنوع است .
مصرف گرد ريوند چينى براى اشخاصى كه مبتلاء به سوء هضم و تخمه هستند به علت اينكه ترشى معدهء آنها را زياد مىكند منع شده است .

321

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 321
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست