نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 30
حملهء آسم شروع مىشود بايد چند قطره از اين الكل را روى يك حبه قند ريخت و خورد ، و يا بهتر است يكى از حبههاى سير را درآورده و در شكر غلطانيد و آن را در دهان جويد . سوپ سير درمان كننده اى قوى در معالجه آسم است . سوپ سير را بايد اينطور تهيه نمود : 1 - به تعداد افراد ، حبههاى سير را پوست كنده و در قابلمه اى كه كمى آب دارد بريزيد . نمك و فلفل به آن اضافه كنيد و بگذاريد در حرارت ملايمى به جوش آيد . وقتى حبههاى سير نرم شد قابلمه را از روى آتش برداريد و سير را به مقدرى نرم كنيد كه با آب به شكل پوره در بيايد . براى هر دو نفر ، يك تخم مرغ را در ظرفى بشكنيد و به هم بزنيد و كمى آب به آن اضافه كنيد . يك قسمت از پورهء سير را در تخم مرغ زده شده داخل كنيد و آن را به هم بزنيد . بعد تمام آن را در قابلمه اى كه بقيه پورههاى سير در آن است بريزيد و آهسته آهسته آن را به حركت در آوريد و به اندازهء كافى آبى كه نيم گرم باشد به آن اضافه كنيد و در قابلمه را بسته ، آن را روى آتش ملايمى بگذاريد . خردههاى نان برشته و كره را در ظرف سوپخورى بريزيد و روى آن سوپ را صاف كنيد و سر ميز ببريد . شربت زرشك بحرانهاى آسم را تخفيف داده و تنگى نفس را بر طرف مىكند . براى تهيه آن پانصد گرم زرشك تازه را در 2 دسى ليتر آب سرد بريزيد و 2 تا 3 ساعت بگذاريد بماند . بعد شيره آن را بگيريد و به آن 600 گرم شكر اضافه كنيد و روى آتش ملايمى بگذاريد تا شكر حل شود بدون آن كه به جوش آيد . سپس آن را صاف كنيد و كمى آب جوش به اندازه اى كه تمام آن يك ليتر شود در آن بريزيد و سپس آن را در بطرى كنيد . اين شربت را مىتوانيد به تنهائى يا با كمى آب مخلوط كرده بنوشيد . هر بار 30 تا 150 گرم آن مصرف كنيد . پياز خام يا پخته با آب ليمو براى معالجهء بيمارى آسم تجويز شده است .
30
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 30