responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 280


صبح ناشتا و يك فنجان شب موقع خواب ميل كنيد . اين دم كرده ترشحات كيسه صفرا را زياد مىكند . كاسنى ترشح كيسهء صفرا را تقويت مىكند .
دمكردهء برگ كاسنى وحشى به مقدار 25 گرم در يك ليتر آب در معالجه انسداد مجراى كيسه صفرا و سنگ كيسه صفرا مصرف مىشود .
براى معالجه سنگ كيسه صفرا از اين جوشانده بعد از هر غذا يك فنجان بنوشيد :
20 تا 25 گرم پوست ريشه‌هاى زرشك را در نيم ليتر آب سرد به مدت 10 تا 15 دقيقه بخيسانيد ، بعد آن را روى آتش بگذاريد تا به جوش آيد و بعد صاف ، و با شكر شيرين كنيد .
مصرف زغال اخته فرنگى در عفونتهاى كيسه صفرا توصيه شده است .
صبح ناشتا يك قاشق سوپخورى روغن مايع زيتون ميل كنيد تا كيسه صفرا به فعاليت افتد و از توليد و تكثير ميكروبها در امعاء جلوگيرى كند . روغن زيتون كه با آب يا آب پرتقال يا آب ليمو خورده شود رسوب كيسه صفرا را خارج مى سازد .
سيب ، سنگ كيسه صفرا را حل مىكند .
جوشاندهء تمر گجرات و تمر هندى و ليمو عمانى و زرشك سياه از هر كدام به مقدار كافى و مساوى ، پس از جوشاندن و صاف نمودن با شكر ، مجددا جوشانده شود و روزى سه مرتبه هر بار يك ليوان ميل شود ، براى تخليه چركهاى كيسه صفرا مفيد است .
براى اينكه كيسهء صفرا هميشه منظم كار كند و دستگاه گوارش هيچگونه ناراحتى نداشته باشد هر چند ماه يك بار بايد مقدار 12 مثقال پولكهاى وسط فلوس

280

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 280
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست