responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 249


در بدن توليد عطش كند در ميوه خواران بوجود نمى آيد تا آنها به آب حريص گرداند .
براى رفع عطش بيماران بايد به آنها شربت آب ليمو داد و براى تهيهء چنين شربتى بايد آب يك ليمو را در نيم ليتر آب شيرين اضافه كرد .
توصيه شده است قند را اگر محكم به پوست ليمو بمالند اسانس پوست ليمو را به خود جذب كرده و شربت ليمو را بيشتر معطر خواهد كرد .
شربت انگور فرنگى كه با آب قند مخلوط شود عطش را تسكين داده و براى مواردى كه انسان تب مىكند و احتياج به مايعات دارد بسيار مفيد است .
خيار و يا كاهو ، شديد ترين عطشها را آنا فرو مى نشاند .
شيرهء تخم كدو را در شير يا آب بپزيد ، خنك است و عطش را رفع مىكند .
چون خربزه سرشار از آب است براى عطش مؤثر است .
طعم كمى ترش شاه توت ، عطش كسانى را كه گوشت يا ادويه خورده اند فرو مى نشاند .
گلابى تنها ميوه اى است كه در تابستان عطش را به كلى فرو مى نشاند .
در هنگام عطش مرض حصبه ، آب سرد بخوريد و اسفرزه بر آن اضافه كنيد ، اگر سرفه نداشته باشيد سكنجبين ساده يا عرق كاسنى يا نيلوفر ، مسكن عطش است .
اگر باندازهء حجم آب پرتقال ، شربت قند اضافه و مخلوط كنند نوشابه اى عالى را بوجود خواهد آورد كه براى رفع عطش و تشنگى بسيار مفيد خواهد بود .

249

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 249
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست