نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 249
در بدن توليد عطش كند در ميوه خواران بوجود نمى آيد تا آنها به آب حريص گرداند . براى رفع عطش بيماران بايد به آنها شربت آب ليمو داد و براى تهيهء چنين شربتى بايد آب يك ليمو را در نيم ليتر آب شيرين اضافه كرد . توصيه شده است قند را اگر محكم به پوست ليمو بمالند اسانس پوست ليمو را به خود جذب كرده و شربت ليمو را بيشتر معطر خواهد كرد . شربت انگور فرنگى كه با آب قند مخلوط شود عطش را تسكين داده و براى مواردى كه انسان تب مىكند و احتياج به مايعات دارد بسيار مفيد است . خيار و يا كاهو ، شديد ترين عطشها را آنا فرو مى نشاند . شيرهء تخم كدو را در شير يا آب بپزيد ، خنك است و عطش را رفع مىكند . چون خربزه سرشار از آب است براى عطش مؤثر است . طعم كمى ترش شاه توت ، عطش كسانى را كه گوشت يا ادويه خورده اند فرو مى نشاند . گلابى تنها ميوه اى است كه در تابستان عطش را به كلى فرو مى نشاند . در هنگام عطش مرض حصبه ، آب سرد بخوريد و اسفرزه بر آن اضافه كنيد ، اگر سرفه نداشته باشيد سكنجبين ساده يا عرق كاسنى يا نيلوفر ، مسكن عطش است . اگر باندازهء حجم آب پرتقال ، شربت قند اضافه و مخلوط كنند نوشابه اى عالى را بوجود خواهد آورد كه براى رفع عطش و تشنگى بسيار مفيد خواهد بود .
249
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 249