نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 224
جويدن دقيق سير و مخلوط كردن آن با بزاق دهان كمك مىكند كه عمل هضم به راحتى صورت گيرد . بعضى كوه نشينان سوء هاضمه را با خوردن سوپ سير در صبح ناشتا معالجه مى كنند . پوست و دانههاى گوجه فرنگى به هضم غذا كمك مىكند و هضم مواد نشاسته اى را آسان مى نمايد . گاهى سوء هاضمه در اثر از دست دادن ويتامين عمومى بدن و ضعف بدن و ضعف زياد و كم بنيگى و كاسته شدن قوا براى شخص ايجاد مىشود . براى معالجه : كمپوت توت فرنگى روزى 250 گرم ميل كنيد . عسل را با زعفران و آرد حلوا مخلوط نموده ميل كنيد سوء هاضمه رفع خواهد شد . بهترين دستور براى رفع سوء هاضمههاى كهنه اينست كه : تا 40 روز ، روزى 250 گرم آب سيرابى و 20 گرم شكر قرمز و 10 گرم گز علفى و 10 گرم گز خونسازى و 10 گرم خاكشير را در آب سيرابى حل نموده و بگذارند بر روى آتش مختصرى بجوشد و همه روز تا 4 روز عصرها ميل كنند . خوردن روغن كرچك بدون نمك در سوء هاضمه يك بار به مقدار 12 مثقال مفيد است . احتياط - تربچهء قرمز ، ثقيل الهضم است و افراد مبتلا به سوء هاضمه نبايد آن را مصرف كنند . چون پوست عدس قابل هضم نيست و مىتواند در معدههاى عليل ايجاد اختلالاتى بكند ، مبتلايان به سوء هاضمه كه علاقهمند به خوردن عدس هستند ، بهتر است پوره عدس را مصرف كنند .
224
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 224