responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 224


جويدن دقيق سير و مخلوط كردن آن با بزاق دهان كمك مىكند كه عمل هضم به راحتى صورت گيرد . بعضى كوه نشينان سوء هاضمه را با خوردن سوپ سير در صبح ناشتا معالجه مى كنند .
پوست و دانه‌هاى گوجه فرنگى به هضم غذا كمك مىكند و هضم مواد نشاسته اى را آسان مى نمايد .
گاهى سوء هاضمه در اثر از دست دادن ويتامين عمومى بدن و ضعف بدن و ضعف زياد و كم بنيگى و كاسته شدن قوا براى شخص ايجاد مىشود .
براى معالجه : كمپوت توت فرنگى روزى 250 گرم ميل كنيد .
عسل را با زعفران و آرد حلوا مخلوط نموده ميل كنيد سوء هاضمه رفع خواهد شد .
بهترين دستور براى رفع سوء هاضمه‌هاى كهنه اينست كه : تا 40 روز ، روزى 250 گرم آب سيرابى و 20 گرم شكر قرمز و 10 گرم گز علفى و 10 گرم گز خونسازى و 10 گرم خاكشير را در آب سيرابى حل نموده و بگذارند بر روى آتش مختصرى بجوشد و همه روز تا 4 روز عصرها ميل كنند .
خوردن روغن كرچك بدون نمك در سوء هاضمه يك بار به مقدار 12 مثقال مفيد است .
احتياط - تربچهء قرمز ، ثقيل الهضم است و افراد مبتلا به سوء هاضمه نبايد آن را مصرف كنند .
چون پوست عدس قابل هضم نيست و مىتواند در معده‌هاى عليل ايجاد اختلالاتى بكند ، مبتلايان به سوء هاضمه كه علاقه‌مند به خوردن عدس هستند ، بهتر است پوره عدس را مصرف كنند .

224

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 224
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست