responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 120


طرز تهيهء شربت تمشك چنين است :
با آتش ملايمى هشتصد و هفتاد و و پنج گرم قند را در پانصد گرم تمشك آب كنيد و بعد آن را در صافى نرم و ريزى بريزيد و صاف كنيد .
براى تبهاى نوبه اى آب ليمو را با جوشاندهء برگهاى سه گانهء كلم ، شلغم و كرفس مخلوط كرده بخوريد .
آب پرتقال ، نارنگى تب را از بين مىبرد و يا خنثى مىكند و يا درجهء آن را پائين ميآورد .
اگر توت فرنگى را له كنند و در آب بريزند نوشابه اى را بوجود مى آورد كه در تبهايى كه با بيماريهاى التهابى همراه است بسيار مفيد واقع مىشود .
برگ درخت شاه توت به مقدار جهل تا هشتاد گرم آن با يك ليتر آب اگر دم شود براى تبهاى متناوب مفيد است و بايد اين دمكرده را به مقدار دو ليوان بزرگ در آغاز شروع غلبهء تب مصرف كرد .
جوشانده ريشه شيرين براى قطع تب ، دواى مؤثر و ايده آلى است كسانى كه گريپ گرفته و تب كرده اند وقتى اين جوشانده را بنوشند علاوه بر اينكه تب آنها بطور طبيعى قطع خواهد شد مزاجا نيز تقويت خواهند شد .
شيرهء برگهاى كرفس در تبهاى متناوب مالاريائى تجويز شده است و بايد در هر روز سه بار و هر بار دويست گرم در فاصلهء قطع تب مصرف شود .
يك مشت پوست كوبيده بادام را اگر مدت نيم ساعت بجوشانند و كمى شكر و آب ليمو را به آن اضافه كنند چاى بهداشتى و معطرى را بوجود خواهد آورد كه برى درمان تب ، سرفه و درد گلو مصرف آن تجويز شده است .
برگهاى درخت ياسمن ، در معالجه تب معجزه آسا عمل مىكند . در مدت

120

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 120
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست