نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 102
بوى پا عدهاى براى اينكه پايشان بو ندهد زياد آن را با آب و صابون مى شويند و هرچه زيادتر مىشويند نتيجهء معكوس مى گيرند . براى رفع بوى پا بهترين وسيله ايجاد ترشى است و اين كار را مىتوان با دستورات زير عملى كرد : پس از استحمام و شستشو مقدار زيادى بدون جوراب راه برويد تا پاى شما عرق كند و عرق آن خشك شود . براى ترش كردن پا مىتوانيد از ترشيها استفاده نماييد و بهترين دستور اين است كه يك گرم جوهر ليمو را در صد گرم آب حل نماييد و پاى خود را با آن شسته و بگذاريد اين آب در آنجا خشك گردد . اگر براى خشك كردن پا پودر استعمال مى نماييد سعى كنيد كه آن پودر ترش باشد ولى بدانيد كه اينها هىچكدام ترشى طبيعى شوند . پس بهتر است كارى كنيد كه زياد عرق نماييد و براى اين كار بهترين دستور ، خوردن غذاهاى معرق است كه مهمترين آنها خربزه ، انيسون ، خبازى ، پرسياوشان ، جوزهندى ، دار چنين ، زنجبيل و گل گاو زبان است . دم كردهء گل گاو زبان با ليموى عمانى را مىتوان صبح به جاى چاى خورد . و نيز زنجبيل ، دار چين و جوزهندى جزو ادويهاى هستند كه معمولا به غذا مى زنند . با خبازى و پرسياوشان نيز مىتوان شربتهاى خوشگوارى در ست كرد . اثر اين مواد به علت هورمونهاى نباتى است كه در آنها بوده و غدد عرق از آنها استفاده مى نمايند . دم كردهء دار چين به جاى چاى سابق معمول بوده و بسيار نافع است . چاك گوشهء لب در اثر حرارت جگر و كليه ، در گوشهء لب چاكى ايجاد مىشود و هر چند روغن
102
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 102