نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 63
اشتها و كم اشتهايى تخم رازيانه با نقل باديان و تخم زيره سبزهء و زيرهء سياه ، تشكيل چهار تخم گرم را مى دهند كه اشتها آور است . اگر دانههاى انگور فرنگى را با چنگال در آورند و روى آن شكر بپاشند و صبح ناشتا آن را بخورند غذائى اشتها آور مىشود كه ترشح آب دهان را باز كرده و عصير معدى را نيز به مقدار فراوانى مترشح مىسازد . اگر به دقت سير را در دهان جويده و با بزاق دهان مخلوط كنيم بشدت اشتهاى ما را تحريك كرده و عمل هضم را آسان ساخته و ترشحات عصير معدى را به كار مى اندازد . تربچهء قرمز نقلى داراى اسانس سولفوره است و داراى خواص اشتها آور قوى مىباشد . به همين جهت است كه آن را در سالاد بعنوان پيش غذا مصرف مىكنند ولى چون ثقيل الهضم مىباشد اشخاصى كه مبتلا بسوء هاضمه هستند بايد از خوردن آن خوددارى كنند . اگر چند برش پياز خام را در ابتداى غذا با سالاد بخوريم اشتهاى ما را تحريك خواهد كرد . سياه دانه و سبز زيره و سياه زيره از هر كدام به مقدار مساوى تا 3 روز ، روزى سه مرتبه بجوشانيد و براى هر مرتبه يك استكان ميل نماييد به غذا زياد مىشود . نبات مصرى ، نبات لاهور و نبات يزدى زرد را به مقدار مساوى بسائيد و روزى سه مرتبه ، هر مرتبه 3 مثقال ميل نمائيد ، اشتها باز مىشود .
63
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 63