responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 56


اسكوربوت اسكوربوت مرضى است كه در اثر فقدان ويتامين در بدن توليد مىشود .
عوارض آن : بىاشتهايى ، خستگى ، كم خونى ، تورم و التهاب وخونريزى لثه‌ها و سستى پا مىباشد . براى معالجه آن بايد از سبزيها و ميوه‌ها مخصوصا ليمو تغذيه كرد .
بيمارى اسكوربوت در اثر كمبود ويتامينها پيدا مىشود و علت آن مصرف غذاهاى نمك سود و كنسرو شده مىباشد .
انگور از غذاهائى است كه ضد اسكوربوت مىباشد و بايد آن را با ميوه‌هاى ديگرى كه داراى ويتامين ( ث ) مى باشند مثل پرتقال و ليمو و غير آن مصرف كرد .
پرتقال سرشار از ويتامينها و اسيد سيتريك و ضد اسكوربوت مى باشد .
توصيه مى كنند كه به بچه‌هاى خرد سال و شير خوار هر روز آب پرتقال داده شود . به اين ترتيب كه در شير و يا غذاى آردى آنها يك تا سه قاشق كوچك قهوه خورى آب پرتقال اضافه كنيم تا آنها در مقابل كمبود ويتامين ( ث ) بيمه شوند و از ابتلاى به بيمارى اسكوربوت جلو گيرى گردد .
در ليمون اسيدهاى زيادى وجود دارد كه معروف ترين آن اسيد اسكوربيك است و ضد اسكوربوت مى باشد .
آب ليموى معمولى و همچنين آب ليموى ترش ، سالهاى بسيارى بعنوان يك داروى ضد اسكوربوت بطور مؤثر استعمال مى شد .
شلغم داراى فسفر ، يد و گوگرد است . مدر و ضد اسكوربوت مىباشد .
خرفه ، سرشار از ويتامينهاى ب و ث ، خاصيت آن خنك ، ادرار آور و ضد اسكوربوت است . يعنى اگر كسى مبتلا به كمبود ويتامين ( ث ) شود و آن را مصرف

56

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 56
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست