responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 254


ديابت ( بيمارى قند ) مرض قند يا ديابت مرضى است كه بواسطه زياد شدن مقدار قند خون توليد مىشود . در اين حالت لوز المعده ، مادهء انسولين را كه باعث سوختن قند مىشود به مقدار كافى توليد نمىكند و لذا مقدار قند خون كه يك گرم در هر ليتر است افزايش مىيابد . عوارض آن عبارتست از پيدايش قند در ادرار و زياد شدن ادرار . هر اندازه قند زيادتر شود ، ادرار هم بيشتر مىشود ، بطور يكه ادرار بيمار مبتلا به ديابت تا سه برابر ادرار شخص سالم مىرسد . بيمار بيش از حد معمول غذا مىخورد و آب زياد مىآشامد . حس گرسنگى سير نشدنى در او پيدا مىشود . هميشه خسته و ناتوان مىباشد و كم كم لاغر مىشود . براى معالجه اين مرض هنوز داروى مخصوصى ساخته نشده و بيمار بايد به رژيم غذايى عمل كند و از خوردن مواد قندى و نشاسته‌اى بپرهيزد .
سيب زمينى ترشى بهترين غذا براى مبتلايان به مرض قند مىباشد و از توليد آن پيشگيرى مىكند . كسانى كه در اثر ابتلاء به مرض قند لاغر وضعيف مىشوند ، غذايى بهتر از سيب زمينى ترشى براى تقويت ندارند و آنها را چاق هم مىنمايد .
سيب زمينى داراى مقدار فراوانى املاح پتاس مى باشد ، به همين علت است كه مصرف سيب زمينى براى مبتلايان به مرض قند نه تنها مجاز است بلكه توصيه شده كه بجاى نان ، آن را به صورت كباب و يا بخارپز و يا پخته مصرف كنند .
نسخه تهيه نان سيب زمينى از اين قرار است :

254

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 254
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست