نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 234
تقويت قواى شهوانى ( قوه باء ) خوراكيها قواى شهوانى را زياد مى كنند . ابتلا به عنن نتيجهء سوء تغذيه و خوردن بعضى ديگر از خوراكيهاست و چون ضعف قواى شهوانى در جوانى باعث پيرى زودرس و ابتلا به امراض روحى و عصبى است و عمر را كوتاه مى نمايد لازم است مختصرى از اين گونه خوراكيها را بشناسيم . افراط در خوردن آبجو و رازيانه براى مردها موجب عنن و عقيم شدن است زيرا اخيرا در اين دو خوراكى ، هورمون زنانه كشف گرديده است . شير خشت و قهوه نيز در كم كردن قواى شهوانى مؤثر مى باشد . برعكس انجير ، بهار نارنج ، نارگيل و شيرهء آن كاهو ، ترنجبين ، دارچين و فلفل سياه شهوت را زياد مى نمايد . سير و پياز شهوت را تحريك مى نمايد . پسته و پستهء شام مفيد مى باشند . در بين ميوهجات نارگيل و شير آن و همچنين شقاقل مفيد مى باشد . براى تقويت قواى شهوانى نبايد از ضراريح كه نوعى مگس بوده و در داروخانهها موجود است استفاده كرد ، زيرا اثر اين دارو خارش و ايجاد قلقلك در مجراى ادرار بوده و تحريك موقتى مىدهد و در نتيجه اثر سوء دارد . خاويار و اشبل ماهيها به علت داشتن هورمون و مواد فسفر دار مفيد مى باشند . ويتامين ( آ ) در اين مورد تأثير بسزايى دارد . فقدان آن در بدن تخمدان و بيضهها را ضعيف مىكند و جنين را در رحم مى كشد . اين ويتامين در جوانهء غلات و در بعضى از سبزيجات و در دانه و مغز و برگ
234
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 234