responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 167


برگهاى سفت كلم را له كرده كمى بپزيد ، بعد آن را روى دل بگذاريد و با پارجه پشمى ببنديد روزى 2 تا 3 بار اين ضماد را تجديد كنيد .
خوردن روغن بادام شيرين جهت پيچش شكم و دل درد مفيد بوده و آرام - بخش است .
خوردن شويد ، مسكن دل درد مىباشد .
تخم اسفناج دردهاى دل را درمان مىكند . مقدار خوراك تخم اسفناج تا يك مثقال است در موقع دل درد ، بايد از دادن مسهل مطلقا خوددارى كرد . در صورتى كه مطمئن باشيد دل درد ناشى از ثقل سرد است 5 قطره جوهر نعناع با كمى آب قند ميل كنيد .
احتياط :
خيار اگر خيلى رسيده و زرد شده خورده شود توليد دل درد مىكند . همچنين اشخاصى كه طبع صفراوى و دموى دارند اين نوع خيار به آنها نمىسازد و باعث تحريك دل درد آنها مىشود .
دمل يا كورك * در اثر غلظت كثافات خون در بدن هر كجا مستعد و مساعد باشد دانهء كوچكى بوجود مى آيد كه ابتدا خارش زياد دارد ، پس از يكى دو روز دانه قرمز و سخت و گرم مىشود و پس از چند روز ديگر اطراف آن دانه ورم نموده و چرك زير جلد جمع شده و تب خفيفى عارض مىگردد .
براى معالجه آن ابتدا بايد آش آبغوره ميل نمود تا اخلاط داخلى صاف و

167

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 167
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست