responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 157


كه لعاب غليظ برنج را با آبكش گرفته اند ضررش كمتر است و غذاهايى كه از نشاسته پخته مىشود و شربتها همه مضرند ، زيرا غذاى غليظ كه ميل كرديد آبهاى رقيق آن دفع مىشود و خلط غليظ آن در بدن و اطراف بدن مى ماند و توسط حرارت زيادن بدن خنازير توليد مىشود . علاج آن بعد از پاك كردن معده و خنك كردن جگر بتوسط خوردن آش زرشك عوض غذا ، نهار و شام اين است كه بجاى آب ، آب زرشك و بزرك بسيار بخورد . زرشك را بكوبند ، نرم كنند ، با آب خمير كنند و از خارج فصل بفصل به روى خنازير ضماد كنند و از غذاهاى سنگين و چرب پرهيز كنند .
عدس را در سركه بپزند براى تحليل خنازير و اورام از خارج ضماد كنند .
ضماد پخته گندم با آب گشنيز جهت تحليل ورمهاى گرم و خنازير و غده مجرب است .
خود را از خوردن غذاهاى بسيار و ثقيل معده و امتلاء باز داريد . غذاى لطيف و رقيق بخوريد با شكم تهى ورزش كنيد . از فرياد زدن و حرف و سخن گفتن بسيار و غيظ و غضب بپرهيزند . همواره مزاج را لينت داده نرم بداريد . موقع خفتن بايد زير سربلند باشد .
خستگى و كوفتگى آويشن تازه يا خشك را در مورد خستگى و كوفتگى دست و پا مصرف مى كنند .
ضمادهايى كه با برگهاى تازه يا گوشت كدو درست مىشود كوفتگى را تسكين مىدهد .
برگهاى سبز و تازه درخت بادام را ضماد كنيد و براى كوفتگى به كار ببريد .

157

نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي    جلد : 1  صفحه : 157
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست