نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 146
هندوانه از بهترين ميوههائى است كه خون را تصفيه مىكند . گل گندم - گل طاووسى - فراسيون - عناب - تاجريزى - بنفشه فرنگى - افسنتين - كاسنى - توت فرنگى و انگور فرنگى تصفيه كنندههاى مفيدى براى خون هستند . خون دماغ براى بند آوردن خون دماغ بهترين كار ، دراز كشيدن روى زمين و فرو بردن آب سرد آميخته با عصاره ليمو در داخل بينى است . چون عصاره ليمو قابض است لذا از خون دماغ فورا جلوگيرى مىكند . ولى اگر باز خون دماغ ادامه يافت بايد با كمپرس آب سرد پشت گردن را ماساژ داد . مصرف دمكرده 15 تا 25 گرم كاكوتى در يك ليتر آب براى بند آوردن خون دماغ مفيد است . گرد موگه براى بند آوردن خون دماغ مفيد است . خونريزى پرتقال ضد خونريزى است . رگها را تنگ و سفت كرده و از تلف شدن خون در مورد زخم و يا مرض هموفيلى و يا سل جلوگيرى مىكند . آرد گندم با شكر و بادام به صورت حريره چنان كه كم كم خورده شود درمان خونريزى سينه است . در يونجه مقدارى ويتامين ( د ) موجود است و سرشار از ويتامين ( كا ) مىباشد ، به همين جهت خوردن يونجه از خونريزى جلوگيرى مىكند . خوردن دو مثقال تخم تره با دو مثقال مورد ، براى بند آوردن خونريزى مفيد است .
146
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 146