نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 141
كردهايد بگذاريد و اين كمپرس را يك ساعت روى چشم نگه داريد . حساسيت عده اى وقتى غذايى را مىخورند مبتلا به كهير ، اگزما ، ورم پوست ، تنگى نفس ، زكام يونجه و غيره مى شوند . اين حالت را حساسيت مى نامند . مثلا بعضى نسبت به پر مرغ يا پر قو حساسيت دارند و همين كه روى تشك بر بخوانند مبتلا مىشوند و خود علت بيمارى را نمى دانند . عده اى اين حساسيت را نسبت به مرغ ، كبوتر ، چلچله و سگ دارند ، يعنى همين كه دست روى پشت گربه مى كشند حساسيت در آنها توليد مى گردد . اين حالت عرضى است ، يعنى ممكن است شما سالها توت فرنگى بخوريد و مبتلا به كهير نشويد ولى يك روز كه مثل هميشه توت فرنگى خورديد مبتلا به كهير گرديده و از آن تاريخ به بعد نسبت به توت فرنگى حساسيت پيدا نماييد . اما اين نكته را بدانيد كه ممكن است شما نسبت ته خود توت فرنگى حساسيت نداشته باشيد ، بلكه نسبت به قارچهايى كه روى آن مى نشيند حساس باشيد ، لذا بايد آن را خوب بشوييد و بعد ميل نماييد . اگر در بدن شما سودا و كهير ظاهر نشد بدانيد كه حساسيت شما مربوط به همان قارچها بوده است ، ولى اگر باز هم احساس ناراحتى كرديد و دانستيد كه توت فرنگى در شما ايجاد حساسيت مىكند ديگر نبايد آن را بخوريد و در صدد معالجهء خود باشيد . علت حساسيت هنوز به درستى كشف نشده است . بعضى آن را ارثى مى دانند و عده اى آن را نتيجهء يكى آز هورمونهاى بدن مى دانند . عده اى مى گويند ميكربها و قارچها و ويروسهاى موجود در اين غذاها باعث ترشح هيستامين بدن شده و توليد عوارضى مى نمايند كه حساسيت نام دارد . در هر حال حساسيت يك نوع بيمارى است كه در بين عده اى از مردم ديده
141
نام کتاب : نسخه حكيم ( فارسي ) نویسنده : مير حسين عطار يزدي جلد : 1 صفحه : 141