responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الطب الكبير يا فرشته نجات ( فارسي ) نویسنده : محمد سرور الدين    جلد : 1  صفحه : 273


انگور فرنگى بى اندازه ادرار آور است وبهمين جهت براى اشخاصى كه مبتلا به روماتيسم نقرس وامراض جلدى هستند ويا كبد آنها تنبل است ويا مبتلا به يرقان ، استسقاء و سنگ كليه شده‌اند تجويز مىشود .
دكتر كارتون در انگور فرنگى ماده اى پيدا كرده است كه ضد احتقان خون در كبد مىباشد .
شربت انگور فرنگى كه با آب قند مخلوط شود عطش را تسكين داده وبراى مواردى كه انسان تب مىكند واحتياج بمايعات دارد بسيار مفيد است .
ژله انگور فرنگى خواص شربت آنرا دارد ، بعلت دارا بودن مواد اسيدى اين ميوه را اگر بپزيم ويتامين ها واملاح معدنى آن از بين نخواهد رفت .
طرز تهيهء ژلهء انگور اينطور است : آب انگور فرنگى را بگيرند وآنرا در ظرفى كه ( اگر از مس نباشد بهتر است ) بريزيد وهم وزن آن شكر اضافه كنيد وروى آتش ملايمى بگذاريد وبآن حرارت دهيد همينكه بجوش آمد كف آنرا بگيريد وقتى قوام آن باندازه شد از روى آتش برداريد ودر ظرفى سفالين بريزيد وبراى مواقع لازمه آنرا نگهدارى كنيد .
اگر در مقابل يك كيلو انگور فرنگى ، صد گرم تمشك بآن اضافه كنيد ژلهء اين ميوه بهتر خواهد شد . بدون پختن هم ميتوانيم ژلهء انگور فرنگى را تهيه كنيم وطرز تهيه آن اينست كه يك قسمت انگور فرنگى سفيد را با چهار قسمت انگور فرنگى قرمز آب آنرا بگيريم وباندازهء وزن آن شكر زرد ، نيشكر تصفه نشده را بآن اضافه نمائيم ودر جلو آفتاب بگذاريم وبا يك قاشق چوبى بهم بزنيم تا شكر زرد در آن كاملا حل شود بعد كه بقوام آمد وسفت شد ، بايد آنرا در كوزه ريخت وبراى اينكه روى آن كفك نزند ، بايد توجه كرد كه هوا داخل آن نباشد وبعلاوه بايد در كوزه را با كاغذى كه سولفوريزه شده است ، محكم بست .

273

نام کتاب : الطب الكبير يا فرشته نجات ( فارسي ) نویسنده : محمد سرور الدين    جلد : 1  صفحه : 273
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست